Merel Elsinghorst naar de Gelderse Keepersschool van Edwin Susebeek.

Zondagmorgen 3 april 10 uur. Merel staat klaar voor vertrek naar Veldhoek om daar de 4e keeperstraining te volgen uit een reeks van 12 stuks. Normaal gesproken gaat Joran Souza Castro ook mee, maar hij is deze zondag ziek. Merel is keepster van de D2 van Sc. Meddo. Joran keept in de D1. Omdat beide talentvolle keepers zijn, is er door de club gevraagd of ze de trainingen in Veldhoek, verzorgt door de Gelderse Keepers School, willen gaan volgen op de zondagmorgen. De Gelderse Keepers School is van Edwin Susebeek, oa ook keeperstrainer van   De Graafschap. Hij werkt met een team van keeperstrainers. Merel en Joran zijn ingedeeld in een groepje op basis van de klasse waarin ze voetballen en hun vaardigheden. Zo werken ze 12 zondagen met een vaste enthousiaste trainer. Eerst is het om 10.45 verzamelen in de kantine van de trainingsaccomodatie in Veldhoek, bij velen van ons nog wel bekend als de locatie waar we in de winterstop ons huistoernooi in de zaal speelden. Edwin Susebeek begint met het opnoemen van de namen van de deelnemers, toch gauw een kleine 80 deelnemers. Ze moeten gaan staan en hardop ( echt hardop)  de uitslag zeggen van de in het weekend bij de club gespeelde wedstrijd.

 

Degene met het beste doelsaldo wordt keeper van de dag en krijgt een attentie. Dan loopt het tegen 11.30 en kan er buiten begonnen worden met de training. Eerst staan alle deelnemers met zijn allen in een kring om de yell van de keepersschool met zijn allen luid en duidelijk te verkondigen. Dit ziet er zeer gedisciplineerd uit. De deelnemers moeten allen in het, in bruikleen gekregen, tenue van de keepersschool verschijnen. Per zondag wordt er van een ploegje deelnemers een opname gemaakt, welke je ook thuis gestuurd krijgt. Dit ploegje is herkenbaar aan de verschillende kleuren voetbalsokken, voor de herkenbaarheid op beeld. Merel zoekt met haar ploegje de oefening op met hun nummer en luisteren naar de centrale uitleg van de trainer en gaan dan aan de slag. Eerst zijn er de oefeningen met het laddertje voor het betere voetenwerk. Komt de ladder door jouw toedoen in de war, is het 10 keer opdrukken. Ben je met je groep als laatste, weer 10 keer opdrukken. Iedereen doet dit zonder morren, hierover zijn duidelijke regels. Merel moet echt aan de bak. Er wordt keihard gewerkt met een enthousiaste trainer.

 

Na deze warming-up gaan we naar een groter veld waar vele doelen staan opgesteld, ook weer voorzien van een nummer, zodat elke ploeg weet waar ze moeten zijn. Ook hier wordt weer hard en enthousiast aan de  verschillende oefeningen gewerkt. Er is een oefening waarbij je al duikend in een hoek de bal moet vastpakken, maar als je de bal wegtikt i.p.v. vastpakt, moet je binnen 10 tellen de bal weer in de oefening gebracht hebben anders is het weer 10 maal opdrukken. De zon is inmiddels lekker gaan schijnen maar er wordt zonder morren gesprongen en gedoken naar de bal. Heel erg mooi om te zien. Ondertussen komt Edwin Susebeek bij alle groepjes langs om complimenten uit te delen en kent ook vele namen van de deelnemers. Merel had van haar trainer te horen gekregen dat ze al heel veel vooruitgegaan was. Top om te horen.

 

Om 13 uur, 13.15 uur is de training afgelopen en na een beker drinken en een snelle douche gaat het weer in het tenue van de keeperschool (verplicht) in de auto richting Meddo waar we om precies 14 uur weer bij Merel thuis zijn. Merel, nog heel veel plezier op de GKS-keepersschool. Top dat je zoveel vrije uurtjes in het keepen steekt, daar kunnen we bij Sc. Meddo alleen maar heel blij mee zijn, want je wordt er zeker te weten een nog veel betere keepster door.

Merel en Joran worden bij Sc. Meddo getraind door Pascal Teselink, die ook getraind heeft bij GKS.

Voor de foto’s kijk even de fotomap.

Agenda

Het laatste Facebook nieuws

Deze site is gemaakt door Flipmedia