Afscheid van Frans als scheidsrechter

Na vele jaren trouwe dienst heeft Frans Halleriet afscheid genomen als club en Winterswijkse Voetbal Federatie scheidsrechter. Tijdens de wedstrijden van de 45+ competitie floot Frans op vrijdagavond 13 mei zijn laatste wedstrijden. Het bijzondere aan deze avond was dat de meeste Winterswijkse verenigingen aanwezig waren en Frans de partijtjes tussen Trias, Vosseveld, Winterswijk en Sc. Meddo op zijn geheel eigen wijze floot. Dit was mooi om te zien en leidde tot prachtige, op hoog niveau staande partijtjes voetbal. De laatste wedstrijd van Frans was meteen de allerlaatste derby tussen Vosseveld en Sc. Meddo op ons mooie complex. Ik weet niet of het nu lag aan de kwaliteiten van de spelers, de  magische werking van Frans of de spanning van een derby, maar Sc. Meddo wist deze wedstrijd met maar liefst 2-0 winnend af te sluiten. Toen Frans het laatste fluitsignaal gaf kwam er meteen een einde aan deze bijzondere voetbal avond en verzamelden alle aanwezigen zich rondom Frans.

 

Frans werd van harte bedankt voor vele jaren trouwe dienst als scheidsrechter bij onze senioren en  junioren teams. Vele wedstrijden floot hij op de zaterdagen en zondagen, bij de allerjongsten en ook de oudsten. Maar niet alleen bij ons, maar menig zondag was hij te vinden op de andere Winterswijkse sportcomplexen om daar zijn wedstrijdjes te fluiten. Naast mooie woorden en vele schouderklopjes van de aanwezige voetballers kreeg hij van het bestuur een bon van Wenninkhof zodat Frans lekker in zijn tuin aan het werk kan. En natuurlijk kreeg hij na afloop menig knalpotje (halve litertje Grolsch) en werd er nog lang nagepraat in de super gezellige kantine.

 

Pupil van de week – Nina Elsinghorst

Pupil van de week – Nina Elsinghorst

Tijdens de vorige thuiswedstrijd van Sc Meddo 1 mocht Nina Elsinghorst mee als Pupil van de Week!

Nina is sinds vorig jaar lid bij onze club en speelt in JO11, ze is daar al de trotse aanvoerster!

Het liefst speelt ze midden achterin als slot op de deur maar ze pikt ook regelmatig haar goaltjes mee.

Daarnaast vindt ze dat ze goed kan schieten. Dat liet ze zondag al zien door de keeper van FC Dinxperlo te verschalken.

De heren van Meddo 1 keken naar het goede voorbeeld en wonnen met 2-0, een mooie dag voor iedereen!

Pupil van de Week – Jeffrey Souza Castro

Pupil van de Week – Jeffrey Souza Castro

Afgelopen weekend was een van onze jeugdleden de Pupil van de Week: Jeffrey Souza Castro!

Hij mocht de aftrap van de wedstrijd Sc Meddo 1 – AD ’69 1 verzorgen.

Hij speelt momenteel in JO11 en is al lid sinds 4 jaar oud is.

Destijds stond hij elke zondag om 7.00 uur bij zijn ouders in tenue aan het bed om te mogen voetballen bij de Mini’s op zondag.

Bij JO11 speelt hij het liefst in de spits of op het middenveld.

Het leukste aan voetbal vindt hij winnen, gelukkig vinden wij dat bij Meddo ook!

 

Trainers tekenen b(l)ij!

Trainers tekenen b(l)ij!

Recent heeft de technische commissie tot tevredenheid de contracten van 3 trainers verlengd.

Dion Boeijink (JO19), Hennie Zeevalk (keeperstrainer) en Felix Pampiermole (Dames 1) hebben hun contract verlengd.

Dion heeft als trainer ons hoogste juniorenteam onder zijn hoede en stoomt de jongens klaar voor de stap naar senioren. De spelersgroep is enthousiast en datzelfde geldt voor de TC, daarom staat hij komend jaar weer voor de groep!

Hennie is inmiddels al een aantal jaar bij de club en verzorgt op donderdag de keeperstraining voor zowel jeugd als senioren. Ook hier is sprake van een goede samenwerking die we graag wilden voortzetten, Hennie dacht hier gelukkig net zo over.

Tenslotte heeft ook Felix bijgetekend. Hij staat al een aantal jaren voor de groep bij ons damesteam en dat zal ook komend jaar het geval zijn. Zondag was te zien dat hij de zaken goed voor elkaar heeft want Neede werd met 7-1 naar huis gestuurd, gefelixiteerd!

Promotie degradatieregeling Sc Meddo 1, 4e klasse C

Afgelopen week heb ik nogal verschillende versies gehoord met betrekking tot de promotie-degradatieregeling van de 4e klasse C, de klasse waarin Sc Meddo 1 speelt.
Ik heb vandaag even gebeld naar de KNVB en de regeling is als volgt:


4e klasse A t/m G
• De kampioenen naar de 3e klasse.
• De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de herkansingselftallen van de 3e klassen A t/m D een nacompetitie voor zes plaatsen in de 3e klasse van het zondagvoetbal.
• De nummers 11 en 12 van de 4e klassen A t/m G spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 5e klasse A t/m E een nacompetitie voor acht plaatsen in de 4e klasse.
• De nummers 13 en 14 degraderen naar de 5e klasse.

Geert ten Dolle
wedstrijdsecretaris

€ 400 voor ons jeugdhonk vanuit ‘De Brandkaste’ van OVM verzekeringen

€ 400 voor ons jeugdhonk vanuit ‘De Brandkaste’ van OVM verzekeringen

Half januari 2022, vijf dagen voor de deadline, hebben we de stoute (voetbal)schoenen aangetrokken en een bijdrage aangevraagd bij OVM verzekeringen uit ‘de Brandkaste’.

Een initiatief van de verzekeringsmaatschappij die van oudsher op het platteland is ontstaan. Ze werken zonder winstoogmerk, maar delen hun winst met de verzekerden en geven aan maatschappelijke doelen. Je mag als verzekerde een aanvraag indienen.  Ons te realiseren jeugdhonk leek ons een perfect doel.De wens van de jeugd om een plek voor zichzelf te hebben om na wedstrijden en trainingen gezellig bij elkaar te komen was uit gesprekken met de jeugdelftallen naar voren gekomen.Onze ‘oude’/kleine bestuurskamer werd ontruimd, geschilderd in de kleuren van de kantine. Er werd een beamer opgehangen, een air-hockeytafel en een spelcomputer geplaatst.

 

Binnenkort worden de muren verfraaid met een schildering en er komt passend meubilair. Veel wensen konden al worden vervuld door een bijdrage van de Fam. F. Kersten, zwerfvuilactie lopen en lotenverkoop bij thuiswedstrijden van ons 1e elftal door onze jeugdleden. Dat laatste bracht afgelopen 2 seizoenen natuurlijk veel minder in het laatje door Corona. Vandaar onze aanvraag en tot groot plezier kregen we bericht van OVM verzekeringen dat we een bijdrage van hun mochten verwachten. Het mooie bedrag van € 400 werd al heel snel op onze bankrekening gestort en vandaag mochten we ook de bijbehorende cheque in ontvangst nemen op kantoor Winterswijk , waar verrassend veel (oud)voetballers bleken de werken, die nog wel vroegen of we nog steeds halve liters hadden in onze kantine. We hebben ze uitgenodigd om er één te komen drinken als het jeugdhonk helemaal klaar is.

We wensen onze jeugd veel gezellige uurtjes in hun jeugdhonk.

Namens het bestuur, Anita te Koppele

Pupil van de week – Jurre Kolsté

Pupil van de week – Jurre Kolsté

Afgelopen zondag, op één van de eerste zonnige dagen van 2022, mocht Jurre Kolsté de aftrap verzorgen.

Hij was namelijk Pupil van de week tijdens de wedstrijd Sc Meddo 1 – HMC ’17 uit Harreveld.

Jurre is 11 jaar en speelt in JO12. In het veld staat hij meestal opgesteld als rechtsback of spits, misschien wel toekomstige concurrentie voor Dion Boeijink of Job te Molder?

Doelpunten maken vindt hij het leukst aan voetballen en afgelopen seizoen is hij kampioen geworden met zijn team, gefeliciteerd Jurre!

Hij gaf zondag het goede voorbeeld door de bal na de aftrap achter de keeper van HMC te schieten en de jongens van 1 hebben goed opgelet. Er werd namelijk gewonnen met 4-1.

Voor iedereen een prachtige dag!

Kijk voor de foto’s in het fotoalbum onder ‘foto’s’

Jurre, Pupil van de week

Eerste steen Hennie Esselink – Entreehokje

Eerste steen Hennie Esselink – Entreehokje

Iedereen die voor de eerste keer bij Sc. Meddo komt, spreekt zijn/haar bewondering uit voor de mooie accommodatie welke wij bezitten. Dankzij velen die hieraan hun steentje hebben bijgedragen, is dit ook zo. De kleedaccommodatie ziet er prachtig uit. Dit was in de beginjaren wel anders toen we nog in een kippenhok ons moesten omkleden en na afloop met heerlijk helder koud water konden wassen.

Door al die complimenten loop je wel eens het gevaar dat we gaan denken dat wij nu alles wel zullen hebben en dat er geen wensen meer zijn. Maar ieder mens is verschillend van aard. De één is kritisch en de ander vind bijna alles al gauw good. Vaak hoor je dan de opmerking: ´Och is dat wal neudig?’ Hennie Esselink is zo iemand. Weer of geen weer iedere zondag bij de wedstrijd van het eerste elftal staat hij buiten aan de poort intreekaartjes te verkopen. Ook dat vinden wij heel gewoon. Sommigen denken dan wal eens: ‘hee is der ok mooi old bie wonne’.

Het bestuur vond dat hier verandering in moest komen en zij hebben de onderhoudsploeg opdracht gegeven om voor Hennie en ook voor de kinderen die er staan om loten aan de man te brengen, daarvoor een onderdak te bouwen.

De bouwwerkzaamheden zijn gestart en om dit te vieren en onder de aandacht te brengen, hebben we Hennie gevraagd om ons te helpen met deze bouw, door het leggen van de ‘Eerst Steen’ Op vrijdag 11 februari ‘22, het was gelukkig nog geen vorstverlet, heeft hij onder het toezien oog van de onderhoudsploeg deze steen gelegd.

Wij spreken de wens uit dat Hennie hier nog jaren van zijn accommodatie gebruik mag maken. Dit jaar hoopt hij 89 jaar te worden. Dus het is nog niet te laat, nu kan hij er nog jaren gebruik van maken. Want gezien zijn vitaliteit wordt Hennie zeker honderd jaar. En dat wensen wij hem van harte toe. Hennie bedankt voor je inzet door de jaren heen.

LAATSTE OPROEP – 7v7 Dames op de vrijdagavond!

ATTENTIE!

Onze laatste oproep om dit team compleet te maken! Inmiddels hebben wij een aantal aanmeldingen, maar er ontbreken nog 1 a 2 plekken (meer kan natuurlijk altijd). Meld je aan bij één van de leden van de TC (Lia Mulder of Timon Klanderman). Ben je jonger dan 25? Twijfel dan niet en meld je alsnog aan, jongere speelsters kunnen in overleg met de competitie worden toegestaan.

Interesse? Neem contact op met Lia Mulder (06 12 19 82 35) of Timon Klanderman (06 29 33 10 78)

Agenda

Het laatste Facebook nieuws

Deze site is gemaakt door Flipmedia